Selecteer een pagina

Handige tips voor het organiseren van een slaapfeestje

 

Een slaapfeestje met al je vriendinnen en dan ook nog helemaal in je eigen geliefde thema. Wie wil dit nou niet!
De nieuwste trend onder de kinderfeestjes is het TIPI slaapfeestje. Tijdens dit feestje waan je je in een thema (LINK) wereld naar keuze. Van een lief, zoet unicorn thema tot een stoer superhelden thema alles is mogelijk!
Voor de kinderen een groot feest! Maar de ouders dan?..
Ik kan mij voorstellen dat je als ouder hier niet altijd even enthousiast over bent. Want hoe ga je dit nou weer regelen, waar haal ik alle spullen vandaan, wat als er een kindje heimwee heeft. In deze blog krijg je een paar handige tips wat je vooral wat WEL en wat je vooral ook juist NIET moet doen

Wat moet je vooral WEL doen;

Maak het jezelf voor gemakkelijk en bestel (LINK) een kant en klaar slaapfeestje. Het feestje wordt bij je thuis opgebouwd, alles is aanwezig! Dus geen gesjouw langs alle winkels, stress met alles opzetten.

Maak lijstje van welke spullen de logee allemaal mee moet nemen en stop deze bij de uitnodiging in.

Laat de kinderen allemaal in pyjama komen. Scheelt je erg veel werk met kleding uit en aan trekken, welke kleding hoort bij wie etc.

Vraag vooraf aan de ouders of er dingen zijn waar je rekening mee moet houden zoals heimwee etc, en vraag ook om het nummer van de ouders waarop ze die nacht en avond bereikbaar zijn.

Maak je vooral niet te druk om te tijd waarop ze gaan slapen. Gegiechel gaat er komen en ze worden vanzelf een keer moe. Slaap halen ze de volgende dag wel weer in.

Wat moet je vooral NIET doen;

Laat de groep niet in 2 aparte ruimtes slapen; hierdoor gaan ze heen en weer lopen ’s nachts en is de kans groter dat ze gaan ‘spoken’ door het huis.

Laat de kinderen de volgende dag niet te laat ophalen. Na de ochtendgym en het ontbijtje is een ideale tijd om opgehaald te worden. Wist je dat je het ontbijt ook bij de pakketten kunt bijbestellen ; LINK

Bovenstaande tips hebben wij voor jou verzameld naar aanleiding van onze ervaringen met het houden van slaapfeestjes. We hebben al vele ouders mogen adviseren. Mocht je nou nog vragen of wensen hebben dan horen wij graag van je via het volgende contactformulier; (LINK)

 

boho
Slaapfeestje